Your browser is not supported for the Live Clock Timer, please visit the Support Center for support.
Do góry

Wege rewolucja w polskiej kuchni

Polska królowa warzywnej kuchni powraca z nową książką kulinarną. I to w smacznym i bliskim nam stylu, gdyż Marta Dymek w Jadłonomii po polsku przygotowała wege wariacje przepisów rodzimej kuchni. Pasztet sojowo-orzechowy na śniadanie, kotleciki mielone z soczewicy podane z ziemniaczkami i surówką na obiad, a na podwieczorek budyń chałwowy – i czego chcieć więcej? Autorka przygotowała wegetariańską alternatywę dla miłośników polskich smaków z uwzględnieniem, co najważniejsze, łatwo dostępnych składników. Jadłonomia po polsku podzielona jest na sześć części uwzględniając pory roku. Oprócz sezonowych przepisów na wiosnę, lato, jesień i zimę, mamy również te na przedwiośnie i przedzimie. Marta Dymek zadbała nie tylko o smaczne przepisy, lecz i ciekawe porady, które ułatwią przygotowanie początkującym wege kucharzom. Dodatkowym smaczkiem są piękne ilustracje na okładce i wewnątrz książki autorstwa Oli Niepsuj i Olka Modzelewskiego.

 

 

Dane wydawnicze:

Tytuł: Jadłonomia po polsku

Autor: Marta Dymek

Ilustratorzy: Ola Niepsuj, Olek Modzelewski

Wydawnictwo: Marginesy

Oprawa: twarda

Liczba stron: 280

Cena: 69,90 zł

ISBN/EAN: 978-83-66335-87-5

 

Źródło zdjęć: zdjęcie otwierające: pexels, zdjęcie w tekście: Monitor Kulturalny

 

Monitor Kulturalny to magazyn dedykowany księgarzom, bibliotekarzom oraz wydawcom książek i płyt z muzyką i filmem. Prezentowane na łamach nowości wydawnicze i recenzje mają pomóc w doborze najlepszej oferty, którą można zaoferować klientom księgarni, czy biblioteki. W każdym wydaniu podawane ...