Your browser is not supported for the Live Clock Timer, please visit the Support Center for support.
Do góry

Szkoła cukiernictwa

Jesteśmy zalewani tysiącami niezdrowych produktów mających być substytutem prawdziwego deseru. Czas na zmianę, bo cóż lepszego może być od wykonanych własnoręcznie słodkości? Dzięki Szkole cukiernictwa poznasz tajniki kulinarnych słodkości szefów kuchni prestiżowej szkoły gotowania Le Cordon Bleu. W książce zawarto ponad sto przepisów wraz z ilustracjami i wyjaśnieniami, które pomogą przygotować wyśmienity deser nawet największym laikom cukiernictwa. Przekrój proponowanych słodkości zaczyna się od wspomnień z rodzinnego domu, jak gorący suflet czy tarta Tatin z jabłkami, przez klasykę typu tort szwarcwaldzki czy makaroniki z malinami, aż po innowacyjne rozkosze deserowe, między innymi: ptysie z yuzu i czekoladą czy kostki waniliowe z fiołkami krystalizowanymi. Do istotnych zalet Szkoły cukiernictwa należy zaliczyć to, że wiele przepisów zawiera zaledwie kilka produktów, a zawarty na ostatnich stronach poradnik dla początkujących nauczy podstaw i pomoże dobrać odpowiedni sprzęt kuchenny.

 

 

Dane wydawnicze:
Tytuł: Szkoła cukiernictwa. 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku
Autor: Platon d’Olivier (fotografie)
Wydawnictwo: Jedność
Tłumaczenie: Zofia Pająk
Oprawa: twarda
Liczba stron: 512
Cena: 89 zł
ISBN/EAN: 9788381440400

 

Źródło zdjęć: zdjęcie otwierające: pexels, zdjęcie w tekście: Monitor Kulturalny

 

Monitor Kulturalny to magazyn dedykowany księgarzom, bibliotekarzom oraz wydawcom książek i płyt z muzyką i filmem. Prezentowane na łamach nowości wydawnicze i recenzje mają pomóc w doborze najlepszej oferty, którą można zaoferować klientom księgarni, czy biblioteki. W każdym wydaniu podawane ...