Your browser is not supported for the Live Clock Timer, please visit the Support Center for support.
Do góry

1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej

Już czas przenieść się za pomocą smaku na Półwysep Apeniński. Kuchnia włoska kojarzy się głównie z wykwintnymi i smakowitymi daniami mającymi swych wielbicieli na całym świecie. Od dziś nowym synonimem włoskich kulinariów jest Złota łyżka. Książka Giovanniego Ballariniego zabiera nas w podróż po tysiącu smakach słonecznej Italii. Wyprawę rozpoczynamy od prostych sosów, smakowitych przekąsek, przez wykwintne dania mięsne, rybne i warzywne, aż po słodycze i dania bez glutenu. Złota łyżka to bogate kompendium nie tylko zawierające najlepsze przepisy, lecz prezentację najważniejszych składników decydujących o wybornym smaku potraw, a także poradnik ukazujący krok po kroku jak ugotować wiele dań. Wyśmienite pesto genovese, tapenada szparagowa, pappa al pomodoro, indyk faszerowany kasztanami, mule w szafranie czy pasterka neapolitańska Tylko ze Złotą łyżką Ballariniego! Pysznie, różnorodnie, lekko i zdrowo – w tych przepisach zakocha się każdy. Dzięki estetycznemu wydaniu ta książka jest idealnym pomysłem na prezent.

 

 

Dane wydawnicze:
Tytuł: Złota łyżka. 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej
Autor: Ballarini Giovanni
Wydawnictwo: Jedność
Oprawa: twarda
Liczba stron: 768
Cena: 69 zł
ISBN/EAN: 9788381440707

 

 

Źródło zdjęć: zdjęcie otwierające: pexels, zdjęcie w tekście: Monitor Kulturalny

Monitor Kulturalny to magazyn dedykowany księgarzom, bibliotekarzom oraz wydawcom książek i płyt z muzyką i filmem. Prezentowane na łamach nowości wydawnicze i recenzje mają pomóc w doborze najlepszej oferty, którą można zaoferować klientom księgarni, czy biblioteki. W każdym wydaniu podawane ...